Hasznos tanácsok a biztonságos utazáshoz

Éttermünk specialitása a nosztalgikus magyar ételek elkészítése főként céges rendezvények keretein belül. A múlt hónapban az Alkatrészkirály munkatársait láttuk vendégül, akik egy rövid cikkel kedveskedtek számunkra, ahol igazi szakértői vélemény kapott helyett.

A jó idő beköszöntével egyre több motorost látni az utakon. Az igazságügyi szakértői névjegyzék számos tagja hódol a motorozásnak, hiszen általában a kirendelésekre is két keréken utaznak ki. A hazai fesztiválok szép számmal várják a motorsport szerelmeseit, akik akár külföldi túrákon is próbára tehetik kitartásukat, miközben persze megcsodálhatják a környező országok legszebb tájait. A motorozás azonban csak akkor lehet biztonságos, ha odafigyel mind a járgány állapotára, mind a szükséges felszerelés, ruházat meglétére. Az Alkatrészkirály nevű robogó nagyker – alkatrészek webshopja információi szerint is fontos, hogy  minőségi, méretben passzoló ruhadarabok mellett tegye le voksát, ezzel ugyanis akár komoly sérülésektől is megóvhatja magát, ha esetleg esésről lenne szó.

A megfelelő ruházat kiválasztásának fontosságáról már esett szó, lássuk most, milyen darabok nem hiányozhatnak ruhatárából, ha motorral indul útnak! A hatályos szabályozás egyedül a bukósisak viselését teszi kötelezővé, ez természetesen nem jelenti azt, hogy a magasszárú cipő, a kesztyű, vagy a kabát viseléséről lemondhatna. Ezek még akkor is szükségesek, ha csak városon belül közlekedik a munkahelyig és vissza. Ezen a héten az alábbi heti ajánlatunk várja Önöket. Míg a városban a nadrág viselésétől kényelmi szempontok miatt sokan eltekintenek, és sisakból is a felhajthatósat választják, addig külterületen ajánlott minden motorosruházatot magára venni még a néha bizony tikkasztó nyári meleg ellenére is. Hogy miért fontos ez? Az utakon közlekedve nem csak saját hibájából történhet baj, és borulás, baleset esetében ezek a felszerelések, ruhadarabok biztosítják az egyetlen védelmet az aszfalt és a test között. A motoros webáruházak kínálatában az univerzális hátsó box robogóra, a díszítő elemek, fékrendszerek vagy a futóművek mellett lehetőség nyílik kesztyűk, nadrágok, bukósisakok beszerzésére is, de vannak bizonyos ruházati cikkek, melyeket érdemesebb először felpróbálni a tökéletes illeszkedés, és az ezzel nyújtott maximális biztonság érdekében.

Továbbá semmiképpen nem mehetünk el a biztonság kapcsán a láthatóság kérdése mellett, hiszen a statisztikák is azt mutatják, hogy a motoros balesetek egy része kifejezetten azért történik, mert az autós nem veszi észre a járművet. A fényvisszaverő csíkok használata ruházaton és a motoron is hasznosnak bizonyul. Amikor olcsó Simson karburátor, vagy a bukósisak mellé egy szemüveg beszerzésén gondolkodik, akkor ne feledkezzen  meg arról sem, hogy a felnicsík használatával nem csak a járgány lesz esztétikusabb, de a láthatóságért is sokat tesz annak felszerelésével.

Természetesen minden felszereltség és műszaki háttér mit sem ér, ha motorosként az utakon közlekedve nem tartja be az előírásokat.  A szabálykövető magatartás mellett fontos, hogy adjon időt és helyet a közlekedési helyzetekre való reagáláshoz, valamint mindig az útviszonyoknak megfelelőn motorozzon. A kanyarodási szándék jelzése éppen olyan fontos, mint az, hogy fáradtan ne induljon útnak. Nem csak kezdő motorosok számára javasoltak a vezetéstechnikai tréningek, hanem akkor is, ha már kicsit régebb óta közlekedik kedvencével. Ehhez segítséget nyújt a www.optionfairhungary.com weboldal, ahol számos hasznos információt tudhat meg a biztonságos közlekedésről. A motoros szakemberek vendégkönyvünk mellett sem haladtak el tétlenül. A  motor műszaki állapotának és a gumiknak a rendszeres átvizsgáltatása legalább olyan lényeges,mint a körültekintő közlekedés forgalomban éppen úgy, mint az üres országutakon. Ha odafigyel mindezekre, és a vakmerőség helyett a körültekintés nyugalmát választja, nagyobb biztonsággal érhet haza minden, motorral megtett útjáról.